szerencsesprint

A gazdagság három feng shui istene, a három halhatatlan együtt hosszú életet, hírnevet és szerencsét hoz.

A három bölcset együtt három csillag istenének is szoknák nevezni.
Ez a három isten a Fuk, a Luk és a Sau, akiket egyenkét bemutatok ebben a posztban.

Fuk:

A szerencse, az egészség és a boldogság áldását jelenti. Jelképezi még a harmóniát, a jó kapcsolatokat, és a kölcsönös szeretetet. Az istenség ábrázolásában egy tekercset hordoz, és néha gyerekek is kísérik. A gyerekek szimbolizálják a jó szerencse továbbítását a jövő nemzedékeinek számára. A tekercs pedig a tudás fontosságát jelenti. Egy elképzelés szerint Fuk a Jupiter személyisége.

Luk:

A stabilitást, a hírnevet, a sikert és a pénzügyi gazdagságot jelenti. Lukot gyakran ábrázolják a hatalom szimbólumával vagy egy arany karkötővel, amely népszerű vagyonszimbólum. Úgy tartják, hogy Luk segít megoldani a pénzügyi problémákat, és nagyszerű lehetőségeket teremt a vagyon és a szerencse javításában. A biztos boldogulás kulcsa.

Sau:

A hosszú élettartamot jelképezi. A halhatatlanság istene. Kezében őszibarackkal (a halhatatlanság jelképe) ábrázolják, melyet daru és szarvas kísér, ugyancsak a hosszú élet szimbólumaival. Saut magas homlokkal ábrázolják, amely a bölcsességet és az inteligenciát jelképezi.

A három istenséget ábrázoló kis szobrocskákat sokféle webshop-ban meg lehet vásárolni. Ha már beszertük őket, nem mindegy, hogy a lakás mely pontjára helyezzük őket. A legfontosabb, hogy magasabbra kell tenni a szobrokat, mint az emberi váll (pl.: polc). De tiszteletlen a konyhába vagy a fürdőszobába. Lényegében olyan helyre kell tenni, ahol nagy a láthatóság.

A Fuk, Luk és Sau szobrokat mindig egy adott sorrendben kell kirakni. Balra mindig Fuk áll, Luk van a középpontban és Sau pedig jobb oldalt foglal helyet.

Számos kínai család dísziti az otthonát a három istenséggel, hiszen mindazt szimbolizálják, amit az emberek szeretnek az életükben: a jólétet, a gazdagságot, az egészséget, a hosszú életet, a boldog családi életet, a hatalmat, az örömöt és a sikert.

szerencsesprint